Jag har läst många romaner om kärlek och även om de ofta är otroligt vackra och berörande blir jag ännu lyckligare när jag hittar kärlekshistorier hämtade från verkligheten. För det är ju som det sagts så många gånger tidigare – verkligheten överträffar dikten.

Den här berättelsen är precis en sådan historia. Den handlar om en kille som arbetar i en matbutik och plötsligt får en ny kollega som han omedelbart blir upp över öronen förälskad i. Men till en början är tjejen av olika anledningar lite tveksam.

Men sen gör den unga killen något som ska förändra deras liv för alltid.

Kurtis arbetade med att packa upp varor i matbutiken när han plötsligt fick höra en ny röst ropa efter någon som kunde hjälpa en kund att bära ut sina varor till bilen. Då han nästan var klar med det han höll på med och ville få lite frisk luft bestämde han sig för att åta sig uppdraget.

När han närmade sig kassan fick han på avstånd se en leende ung tjej vänta på honom vid kassan. Det visade sig vara den nya kassörskan och hon var helt otroligt vacker. Hon var något äldre än honom (kanske 26 år, han var bara 22 år) och han blev omedelbart blixtförälskad.

Senare den dagen, när hans skift var över, väntade han vid stämpelklockan för att försöka få reda på vad hon hette. Hon kom in i rastrummet, log mjukt mot honom, stämplade ut och gick hem. Han smög fram och tittade vad hon hette. Brenda. Han gick ut efter henne och såg att hon promenerade hemåt på gatan.

Nästa dag väntade han utanför jobbet när det var dags för henne att gå hem. Han frågade henne vänligt om hon kanske ville ha skjuts hem. Han såg inte speciellt farlig ut så hon accepterade erbjudandet. När han släppte av henne hemma tog han mod till sig och frågade om han möjligen kunde få träffa henne någon gång utanför jobbet. Hon svarade att det helt enkelt inte var möjligt. Men han gav sig inte så hon förklarade att hon hade två små barn och inte hade råd med någon barnvakt. Han erbjöd sig då att betala för barnvakten och till sist accepterade hon något motvilligt hans förslag om en träff kommande lördag.

När lördagen kom dök han upp utanför hennes dörr bara för att få höra henne berätta att hon inte kunde följa med. Barnvakten hade ringt och ställt in. Kurtis svarade då:

”Okej, men då kan vi väl ta med oss barnen ut?”

Hon försökte förklara för honom att det inte var ett alternativ, men inte heller denna gång accepterade han ett nej. Till sist lät Brenda honom stiga in för att få träffa barnen. Hon hade en äldre dotter som var söt som socker. Sedan tog Brenda ut sin son, sittandes i en rullstol.

Pojken hade varit förlamad sedan han var liten och led dessutom av Downs syndrom. Kurtis frågade då Brenda:

”Jag förstår fortfarande inte varför barnen inte kan följa med oss?”

Brenda blev oerhört överraskad av hans svar. De flesta män hade flytt när de fick veta att en kvinna hade två barn, speciellt om ett av barnen hade en funktionsnedsättning. Precis det hade hennes första make, fadern till hennes barn, gjort.

Samma kväll tog Kurtis och Brenda med sig barnen ut på restaurang och gick sedan på bio. Så fort sonen behövde någonting fixade Kurtis det direkt. När han behövde gå på toaletten lyfte Kurtis honom ur rullstolen och gick med honom på toaletten. Barnen älskade verkligen Kurtis.

Vid slutet av kvällen var Brenda säker på sin sak. Det här var mannen hon skulle gifta sig med och spendera resten av livet med. Och mycket riktigt, ett år senare gifte de sig och Kurtis adopterade båda barnen.

Så vad hände sedan med kassörskan och butiksbiträdet? Jo, Kurtis kom att spela 12 säsonger i den amerikanska fotbollens högsta serie, NFL, och anses vara en av de främsta spelarna genom tiderna. Kurtis och Brenda är fortfarande gifta och har fått ytterligare fem barn tillsammans.

loading...


Brenda och Kurtis idag.

Dela gärna den här berättelsen vidare så att fler kan få läsa deras vackra kärlekshistoria :)

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.