Elefanter är verkligen fantastiska djur. De är empatiska, kärleksfulla och väldigt kloka. Forskare har till och med sett att de tröstar varandra när de är ledsna. Jag blir så otroligt ledsen när vi fångar in dessa djur och använder dem för våra egna nöjens skull. Inga elefanter ska behöva plågas på cirkus, eller för att turister ska kunna rida på dem.

Som tur är finns det många människor som arbetar för att hjälpa utsatta elefanter till ett bättre liv. 17-åriga Thongsri bor en fristad för elefanter i Chiang Mai, Thailand. Hon bryr sig väldigt mycket om sina skötare, och hon vill skydda dem från allt ont.

 

Videoklippet nedan visar hur hennes skötare låtsas bli attackerad av en annan person. Thongsri reagerar direkt och rusar fram, jagar bort förövaren, går ett varv runt sin skötare och böjer sig sedan över honom för att kolla så att han är okej. 

Det här är verkligen ett bevis på vilka fantastiska djur de är. Videon har setts av över en miljon människor på bara några dagar, och du kan se den här nedan.