Flyttfirman Meathead Movers startades 1997 av ett gäng studenter som ville tjäna lite extra pengar. Allt eftersom de fick fler och fler uppdrag började kvinnor som misshandlades av deras makar ringa i panik för att kunna flytta så snabbt som möjligt. En händelse år 2000 var droppen – då bestämde de sig för att hjälpa kvinnor i nöd på heltid.

15 år senare kan hundratals kvinnor tacka grundarna Aaron och Evan Steed för att de har kommit till undsättning. De har nämligen hjälpt dem kvinnor som varit i behov att ta sig bort från männen som misshandlat dem och flytta ut från deras boenden. Och flyttfirman gör det helt gratis.

Händelsen som gjorde att de bestämde sig för att göra detta på heltid involverade en våldsam make som kom hem mitt i den brådskande flytten. Efter det började de samarbeta med ett företag som hjälper kvinnor som blir misshandlade i hemmet.
– Det som var så bra med det var de kunde ordna allting och stödja kvinnorna så att när vi genomförde flytten var alla säkra, eller så hade vi kontakt med polisen om det skulle bli någonting brådskande, säger flyttfirmans VD Aaron Steed till Good News Network.

Att hjälpa kvinnor i nöd helt gratis, kvinnor som kanske inte har råd eller möjlighet att flytta på egen hand, är någonting som företaget verkligen brinner för. De vill att fler företag ska följa deras exempel och göra någonting som på riktigt kan förändra.
– De här flyttarna har blivit väldigt personliga för oss. Det gör alla medarbetare så stolta, och är verkligen en stor del av vårt mål med verksamheten, säger Aaron.

Meathead Movers erbjuder dessutom gratis flyttar för alla, kvinnor eller män, som utsätts för våld i hemmet.

loading...

Om vi sprider det här kanske vi kan få till någonting liknande i Sverige, för det här är ett sånt bra exempel att ett företag kan göra en sådan positiv skillnad i samhället om de bara vill.

Bildkälla: Flickr.