Midsommar närmar sig med stormsteg, det innebär även en helg där det dricks mycket alkohol.
För att personalen på Systembolaget inte ska skada sina handleder under köpruschen ber nu kassörskan Sanna Carrigan, 26, alla kunder att tänka på en sak.
– Jag vill be alla att vrida streckkoden rätt, säger hon till Expressen.

Sanna Carrigan har jobbat på Systembolaget runt fem år och är nu mammaledig. Men hon hoppar in och jobbbar extra under midsommarhelgen eftersom det är högtiden då Systembolaget säljer som mest.

loading...

Foto: Facebook.

Och när Systembolaget går på högvarv blir det mycket att göra för personalen. Så nu vädjar Sanna Carrigan att kunderna ska tänka på en sak så att personalen slipper få skador på handlederna.
– Man får så himla ont i handlederna när man sitter i kassan och därför vill jag be alla kunder att tänka på att vrida streckkoden rätt för att underlätta för oss i kassan, säger Sanna till Expressen.

Det hela började med att hon skrev ett inlägg på Facebook som spreds snabbt på sociala medier och många kollegor hörde av sig till henne.
– De håller med mig och sa att det var bra att jag skrev det och att “det var det bästa du kunde ha sagt innan mitt pass innan midsommarn nu”, säger Sanna til tidningen.

Att vända streckkoderna rätt hjälper inte bara personalen på Systembolaget, det hjälper även dig och alla andra köpsugna så att det går snabbare och så att du slipper stå i milslånga köer. Personalen slipper lägga tid på att vända flaskorna och kan lägga tiden på kunden istället.

Ett annat av Sannas tips för att det ska gå fortare att handla när det är mycket folk är att inte lägga ner flaskorna och att sortera sorter efter sorter så att personalen ska slippa blippa samma vara flera gånger.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.