Han brukar kallas för kungen på savannen. Men den här gången fick lejonet lämna platsen med svansen mellan benen.

63-åriga Charles Comyn och hans fru blev vittne till något mycket märkligt när de befann sig i Masai Mara-reservatet i Kenya i mars. De haft precis parkerat sin bil för att titta på en flock med bufflar när det ovanliga inträffade.

loading...

Bildkälla

Bland de vuxna djuren fanns en nyfödd kalv och flocken verkade nervösa för någonting. Plötsligt sprang en lejonhane upp från sitt gömställe. Han hade förmodligen suttit där och väntat på en chans att fånga kalven, men nu fick han bråttom därifrån.

loading...

Bildkälla

Buffelflocken tog upp jakten på lejonet, som flydde upp i ett träd. Men flocken gav inte upp så lätt. De stannade vid trädet och började cirkulera runt det. De visste att han skulle ramla ner förr eller senare.

loading...

Bildkälla

Efter en stund började lejonet glida nedför stammen.

– Det var ett hårresande ögonblick. Han kunde inte hålla sig kvar hur länge som helst. Man kunde se att han var dödsdömd och var tvungen att göra ett försök att fly, säger Charles Comyn till The Telegraph.

Men ingen skulle dö den här gången. Plötsligt morrade lejonet till, tog ett språng från trädet och försvann snabbt därifrån.

loading...

Bildkälla