Att ta hand om fulla och odrägliga personer hör nog inte till polisens favoritsysselsättning. Den här berusade mannen i Linköping kissade på en uteservering och blev omhändertagen av polisen.
Men det vara det som händer efteråt som sticker ut. Dagen efter insåg mannen att han gjort fel och bad polisen om ursäkt – men en fin lapp.

Här är mannens lapp:

loading...

Och så här svarade polisen:

”Många vänner frågar ofta om jag blir arg på alla fulla odrägliga personer jag träffar varenda kväll. Svaret är att jag, eller för den delen mina kollegor, sällan blir arga på de vi möter. Vi vet att de allra flesta där ute till vardags är helt vanliga människor som kanske just den här kvällen fått lite väl mycket innanför västen.

Vi har ju dessutom ett serviceyrke med uppgift att skydda, hjälpa och ställa till rätta. Killen som skrev lappen kom uppenbarligen själv till den insikten också, trots lite böter och en natt hos oss.

– Ursäkten mottagen och vi ses kanske nästa helg igen, fast under bättre omständigheter.
Söndag övergår till måndag och det har blivit dags att summera helgen. 30 personer har varit inlagda för tillnyktring. 4 personer har gripits för olika brott och 14 personer misstänks för narkotikabrott av olika slag. Värt att notera är att fler och fler vi träffar på är påverkade av narkotika vilket är oroande.”
// Linus, ordningsenheten