Coca-Cola är väl ingen höjdare för tänderna…
Men den svarta drycken kan ju göra underverk som rengöringsmedel. Det är fosforsyran i drycken som löser biffen.
Här är 10 användbara knep för världens mest sålda läskeblask.

1. Ta bort rost

Om vill försöka ta bort rost från din bils stötfångare är det bara att hälla cola direkt på rosten. Låt det sitta en stund och torka sedan rent med tvättsvamp. Rostiga verktyg kan också få sig en rejäl uppfräschning med cola. Lägg verktygen i en balja med läsken och torka rent när rosten fallit bort.

loading...

2. Få loss rostiga skruvar/muttrar.

Den där skruven som rostat igen kan vara ack så svår att tas med. Men häll lite cola på den så får du loss den!

3. Städa toaletten med cola

Mitt favoritknep. Häll cola i toaletten och låt stå ett litet tag. Sedan är det bara att börja rengöra med borsten. Det kommer bli skinande rent!

loading...

4. Ta bort olja och fettfläckar.

Det går att få bort olje- och fettfläckar på kläderna med hjälp av coca-cola. Häll lite cola på fläcken och låt det dra i en timme eller två. Tvätta sedan och låt plagget lufttorka.

5. Mot illamående

Det här är en klassiker som jag själv har prövat många gånger. Smutta på en tesked avslagen cola varje timme och du kommer förhoppningsvis känna dig bättre.

6. Marinera med cola

Ett bra tips till sommarens grillfester. Blanda till exempel lite cola med ketchup och lägg på revbensspjällen så har du en söt barbecuesås. Du kan förstås lägga till mer ingredienser beroende på smak.

7. Godare skinka

Använd cola och häll på köttet. Läsken kommer karamellisera din skinka och när du tar ut den ur ugnen är den saftig och supergod.

loading...

8. Rengör ditt klinkergolv

Häll drycken på golvet och låt det stå några minuter. Inte för länge, för då blir det klibbigt på golvet. Sen är det bara att torka upp och rengöra som vanligt.

9. Putsa smycken

Har du ett smycke i koppar eller silver som är slitet? Här kan colan göra underverk. Lägg smycket i ett glas cola och du får se.

10. Få bukt med skadedjur

Det här är lite hårt för en djurvän som mig. Men du kan sätta en liten skål med cola ute i din trädgård om du har problem med mördarsniglar. Den söta läsken kommer att locka fram sniglarna och syran i läsken kommer till slut att döda dem. Du kan också använda öl.

Har du fler knep på temat coca-cola? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Bildkälla: tiphero