Nätmobbning är bland det värsta jag vet.
Men det finns positiva exempel på när mobbarna får svar på tal.
Den här historien visar hur mycket fina människor det finns där ute. Respekt!

Trakasserier på sociala medier är tyvärr ett vanligt problem. När organisationen Friends frågade barn i åldrarna 10 till 16 år om de hade blivit kränkta via mobil, surfplatta eller dator någon gång under det senaste året svarade en tredjedel ja.

Men här är en upplyftande historia som får mig att bli varm i själen och ger mig hopp om mänskligheten.

Allt började med att Kristen Layne från Tennessee i USA lade ut sin balklänning för försäljning på en lokal köp- och säljsida Facebook. Men efter att publicerat en bild på sig själv i klänningen var två internetmobbare snabbt framme med hatiska kommentarer. De kallade Kristen för både fet och ful.

– Jag fattar inte varför människor som inte ens känner henne gav sig på henne, berättar Kristens pappa för WSMV.

Men Kristen, som ville sälja sin gamla balklänning för att ha råd med en ny, fick snabbt uppbackning från medlemmarna i Facebook-gruppen. Flera skrev att mobbarna skulle sluta och de skrev också varma hälsningar till Kristen om skulle vara stolt över sin kropp. Men det slutade inte där.

Många i Kristens lilla samhälle ville göra något mer för henne. Så de startade en insamlingskampanj för att Kristen skulle kunna köpa en ny klänning till den kommande balen. Insamlingen hade som mål att dra in 3000 kronor men på bara en dag kom över 16 000 kronor i donationer.

loading...

– Jag vet inte hur jag ska kunna tacka alla. Låt ingen knäcka dig, säger Kristen.

Även om det finns några riktigt hemska människor på internet, finns det också många omtänksamma människor på nätet. Jag hoppas fler kan följa i de här lokalsamhällets spår och stå upp mot nätmobbare i framtiden!