När flygbolag får publicitet i medierna brukar det oftast handla om ett plan som blivit kraftigt försenat eller där personalen behandlat en kund illa. Vad jag vet är det inte lika vanligt att flygbolag får uppmärksamhet när de gör någonting bra.

Men det här är ett exempel som förtjänar att lyftas fram!

loading...

Flickr/Oliver Holzbauer

När Rebecca Kuchar Krutz satte sig på sin plats i United Airlines-planet fick hon syn på att företagets vd, Oscar Munoz, klev in. Han satte sig i första klass och Rebecca tänkte inte mer på det, utan antog att det var så det går till när de högsta hönsen ska resa mitt sina flygplan.

Rebecca höll ett vakande ett öga på Munoz, så där som man ofta gör när man stöter på en känd person.

Lite senare kliver en äldre dam in på planet, enligt Rebecca var hon mellan 80-90 år.

loading...

Flickr/Michael Rehfeldt

Rebecca skriver om händelsen på Facebook.

”Jag är en lojal kund till Delta Airlines (ett annat bolag). Men i dag var jag på en United Airlines-flight med företagets vd. Jag blev lite förvånad när jag såg honom gå in till ekonomiklassen lite längre bak i planet. Framför mig satt en äldre dam i 80- eller kanske till och med 90-årsåldern. Hon såg inte ut att vara i bästa skick och hade problem att prata. Precis före planet skulle lyfta såg jag Oscar (vd:n) gå fram till henne för att prata”, skriver Rebecca på Facebook.

Rebecca blev överraskad och glad över Oscar tog sig tid för att byta några vänliga ord med den äldre damen. Än mer imponerad blev hon av att han insisterade på att damen skulle ta hans plats i första klass!

loading...

Facebook/Rebecca Kuchar Krutz

Efter att planet landat överhörde Rebecca en konversation som damen hade med mannen bredvid. Pensionären sa att hon först blev nervös när han kom fram, men hon blev så tacksam och kunde inte sluta prata om hur snäll vd:n var som gav upp sin plats för hennes skull.

”Det här, mina damer och herrar, det är så det ska vara. Behandla våra äldre med den kärlek och respekt de förtjänar. Jag kan mycket väl tänka mig att bli en livslång kund till United Airlines efter att ha sett hur denna man varit så snäll att överge sin plats till en gammal dam han aldrig mött förut. Han gjorde för att han trodde att hon skulle känna sig mer bekväm där”, skriver Rebecca på Facebook. 

Efter att Rebeccas Facebook-inlägg fått stor spridning har Oscar fått chansen att prata ut om händelsen. I en intervju med Houston Chronicle säger han att han blivit uppfostrad att behandla äldre med respekt. Det var därför helt naturligt för honom att agera som han gjorde.

Vilken otroligt fin gest av företagets vd! Oscar är ett levande exempel på hur vi ska behandla våra äldre i samhället. Dela gärna vidare artikeln för att ge honom den uppskattning han förtjänar!