En av veterinärerna stod med nålen i handen och grät. De hade blivit tillsagda att hunden var för skadad och att de behövde söva henne för evigt.

Men plötsligt rusade föreståndaren för djurhemmet in och ropade ”Vänta, vi kommer att be om ett andra utlåtande”, skriver The Dodo.

Och ögonblicket som skulle bli det sista i livet för hunden Starfish, blev istället första dagen på resten av livet.

loading...

Starfish hittades i en låda, med benen helt utsträckta. Veterinären som undersökte henne konstaterade att Starfish var helt nedbruten. Hon föddes med en dödsdom.

Veterinären hade nålen i handen och tårar i ögonen, redo att ge henne injektionen som skulle låta henne sova för alltid. Men då klev föreståndaren in i rummet:

”Vänta, vi kommer att be om ett andra utlåtande”, säger Leigh Anne Gray till The Dodo.

loading...

De tog Starfish till en annan veterinär, och den här gången fick hon en mer hoppfull diagnos. Hunden hade en funktionsnedsättning som kallas ”Swimmer Puppy Syndrome”. De goda nyheterna var att med rätt behandling, så kunde Starfish bli helt botad.

Funktionsnedsättningen innebar att Starfish rörde sig som en simmare, som om hon tog långa simmtag för att kunna röra sig framåt.

loading...

Trots hennes ovanliga och komplicerade tillstånd, fanns det någon som inte kunde motstå hennes charm. Någon som tyckte att Starfish förtjänade ett tryggt och kärleksfullt hem: en familj.

Det var också på det viset hunden kom in i Leigh Anne Gray och hennes familjs liv i amerikanska San Francisco.

loading...

”Vi blev förälskade i den lilla hunden. Hon lärde oss något vi aldrig hade sett förut”, säger hennes matte Leigh Anne Gray och fortsätter:

”När jag såg Starfish, blev jag fäst vid henne omedelbart. Jag kunde inte bära upp henne som med andra hundar, jag var tvungen att hålla henne på sidan. Hon var platt som en pannkaka, men jag bara tog henne och ville inte släppa henne.”

loading...

Alla familjemedlemmar tog sig tid varje dag för att försöka hjälpa Starfish att gå. De testade allt möjligt. Men ingen räknade med att hon skulle lyckas på det sätt hon gjorde.

”Det vi behövde göra var att resa upp henne på tassarna. Och så fort vi fick ut henne till gräset, och hon hade något att hålla fast vid så bara… började hon följa efter oss överallt”, säger Leigh Anne.

loading...

Hunden tog små steg för varje dag som gick.

Och den underbara och generösa familjen fick dessutom ovärderlig hjälp från personalen på djurhemmet. De ville hjälpa på alla sätt de kunde för att Starfish skulle kunna återhämta sig – och de visste vad de gjorde.

loading...

Starfish svarade otroligt bra på all stimuli och övningar. Hon ville helt enkelt så hemskt gärna bli bra, och kunna springa runt och leka som alla andra hundar.

”Starfish vet inte vad som är fel med henne. Hon bara reser sig upp och försöker igen. Och hon blir bättre, lite grann, för varje dag som går”, säger hennes lyckliga matte.

loading...

Och det är vad den här lilla hunden har gett familjen – hopp.

Starfish älskar hela familjen, men det finns någon som hon har lyckats skapa en mycket speciell relation med. Den 5-årige sonen i familjen.

loading...

Starfish var så beslutsam, och vägrade ge upp, så familjen visste att hon skulle göra framsteg. Efter två månader kunde hon gå, och snart började hon springa över gräsmattan. Det var en obeskrivlig glädje för familjen!

”Hennes beslutsamhet, hennes glädje för livet, var något som saknades för mig. Och jag är så glad att hon kom in i våra liv”, säger matte Leigh Anne.

Att se Starfish i det här klippet fick mig nästan att gråta. Du måste se det. Och dela gärna den vackra historien om inspiration och kärlek vidare med alla dina vänner!