En förälders värsta mardröm är att det ska hända ens barn något.

Oron och ångesten finns alltid där och som förälder gör man alltid sitt bästa för att skydda och ta hand om ens små hjärtan.

Därför blir jag extra upprörd när jag läser om att knarklangare har börjat langa droger som ser ut som barngodis.

Varningen kommer från den amerikanska polisen i Hapeville, i delstaten Georgia. Nu i fredags, den 21 september, slog polisen till mot en misstänkt man och gjorde ett hemskt fynd, uppger tv-kanalen WSBT.

Droger maskerade som barngodis

I mannens väska hittade de mängder med droger, pengar och även vapen. Men det värsta var att drogerna såg ut som godis för barn.

Cpl. Jason Dyer wishes to congratulate his Criminal Investigation Division: CID made a major bust today. The lead Det….

Posted by Hapeville Police Department on Friday, 21 September 2018

 Varnar alla föräldrar

Polisen hittade bland annat ”godisklubbor”, som det fanns cannabis på, och piller med kokain, som såg ut vanligt godis för småbarn.

– Pillren och klubborna är utformade för att se ut som godis. Alla föräldrar, lärare och idrottstränare måste se till att varna våra unga för de här farorna, säger polisen Jason Dyer i ett uttalande på Facebook.

Då vi alla vet att droger tyvärr även förekommer här i Sverige, så är det nog extra klokt att lyssna på varningen och informera våra unga om att vara extra vaksamma.

Posted by Hapeville Police Department on Friday, 21 September 2018

Såg ut som gummibjörnar

Det här är heller inte första gången som amerikanska polisen stöter på droger som är maskerade som godis.

Redan i maj gjorde polisen i amerikanska Marietta ett tillslag, där de grep en man som sålde droger – som såg ut som vanligt godis och gummibjörnar.

– Det kom som en chock, för du skulle tro det var vanligt godis, om det nu inte låg i den förpackning det gjorde. Man måste se upp, sa polisen Ernia Bell då till tv-kanalen Fox 5. 

Dela gärna den här varning vidare – så inte barn och unga råkar illa ut!