Bröllopsdagen ska vara en dag full av kärlek, skratt och tårar.

Dessa ord skulle kunna beskriva tusentals bröllop, men äktenskapet mellan Dave och Heather Mosher var allt annat än vanligt.

loading...

Facebook / Heather Lindsay

Heather och David blev blixtförälskade när de träffades 2015. Paret möttes på en danskurs och det var kärlek vid första ögonkastet.

Den 23 december 2016 frågade Dave om Heather skulle vilja bli hans fru. Dave friade under gatlyktorna när de åkte i en hästvagn.

loading...

Facebook / Heather Lindsay

Men de glada nyheterna överskuggades snabbt.

Samma dag som blev de förlovade berättade läkare för Heather att de hittat en klump i hennes bröst som kunde vara cancer.

Fem dagar senare gav de henne den hjärtskärande diagnosen: Heather hade en ovanlig form av aggressiv bröstcancer och sjukdomsutvecklingen såg allt annat än bra ut.

loading...

Facebook / Heather Lindsay

Paret hade ursprungligen planerat att gifta sig den 30 december 2017, men eftersom cancermetastaser hittats i Heather’s kropp visste de att de skulle behöva tidigarelägga bröllopet.

Ofta är det förekomsten av metastaser, dottertumörer, som avgör allvaret vid en cancersjukdom.

Men den 22 december, nästan ett år efter att Dave friade, var det dags. Bröllopet skulle äga rum när Heather låg i en sjukhusbädd, omgiven av familj och vänner.

loading...

Instagram / Christina Lee Photography 

”Hon fast besluten att gifta sig med sin själsfrände”, säger en av Heathers bästa vänner, brudtärna och improviserad fotograf – Christina Karas.

Heather’s kropp var i ett sådant försvagat tillstånd att familjen bara tänkte lägga hennes bröllopsklänning över täcket.

Men till slut lyckades hon komma i klänningen så att hon kunde bära den för bröllopet, i sjukhusets kapell.

Fortfarande var dock varje ord, andetag och rörelse extremt svårt för Heather. Hon kämpade i flera minuter för att kunna säga alla hennes bröllopslöften.

loading...

Instagram / Christina Lee Photography 

Tyvärr skulle dessa ord bli hennes sista.

”Det var ett mirakel”, berättar Christina.

”Även när hon lyfte upp sina armar och insåg att hon skulle dö, var hon glad och lycklig. Hon ville bara att det skulle bli en fest”.

loading...

Instagram / Christina Lee Photography 

”Alla grät” tillade Christina. ”Vi visste alla att detta var sista stunden med henne och vi ville värna om den, varje sekund.”

För Dave var dagen skuggad av smärta och hjärtesorg, men mer än någonting var den fullt av kärlek.

”Hon var vacker och hon kände sig trygg”, berättar Dave.

”Jag såg hennes sjukdom. Jag såg hennes smärta men hon gav inte upp förrän hon gifte sig med mig. Det är otroligt hur mycket man kan älska en person.”

Tog sina sista andetag

Bara 18 timmar efter att Heather sa ”Ja” tog hon sina sista andetag och gick bort. Hon blev 31 år.

Den 30 december, dagen Dave och Heather ursprungligen hade planerat att gifta sig, hölls Heathers begravning i Plantsville Congregational Church.

Det var i samma kyrka som paret hade planerat att hålla sitt bröllop.

”Det var en riktigt svår dag”, minns Christina. ”Världen förlorade en fantastisk person.”

Christina delade några av de bilder hon tog på parets bröllop och de har rört hjärtan över hela världen.

loading...

Instagram / Christina Lee Photography 

Det har förstår varit en hjärtskärande tid för alla inblandade, men jag är glad att den här historien har gett hopp till så många människor – för det har den verkligen gjort. 

Den visar hur mycket kärlek och glädje som kan finnas, även i livets slutskede. Hur gripande och fascinerande det är med människors obändiga vilja att överleva och förverkliga sina drömmar.

Blev du rörd av Dave och Heathers vackra och gripande kärlekshistoria? Dela detta vidare!