Något som verkligen irriterar mig, är människor som ska tycka och tänka saker om andra hela tiden. Kan man inte bara få vara precis den man är, utan att någon ska ha synpunkter på det?!

Savannah Phillips är en fru och mamma från amerikanska Oklahoma som, liksom många andra, kämpar varje dag med sin självbild och negativa tankar om sig själv. Så när Savannah på senare tid har varit ute och rest mycket, har hon försökt sitta ensam på flygplanen.

”Jag försöker alltid sitta på en rad där jag inte behöver sitta bredvid någon annan. Jag är inte den kraftigaste personen på ett flygplan, men jag är inte heller den minsta. Min värsta mardröm är att någon blir obekväm eftersom de måste sitta bredvid mig”, skriver hon på Facebook.

Nyligen hamnade Savannah ändå bredvid en främmande man på planet – men hon hade aldrig kunnat ana hur smärtsamt det skulle bli.

I am only sharing this story of what happened to me today in hopes that the person who stuck up for me will somehow be…

Posted by Savannah Phillips on Monday, 14 May 2018

Flygvärdinnan hade precis påbörjat säkerhetsgenomgången när Savannah Phillips noterade hur passageraren bredvid, en man i 60-årsåldern, tog upp sin mobiltelefon.

Mannen höll sin telefon bara centimeter från Savannah, så det var oundvikligt att hon skulle se vad han skrev. Och till sin fasa insåg hon snart att det handlade om henne.

”Han skrev till någon att han satt bredvid ett ’stinkande fetto’. Jag vet inte ens vad som stod i resten av meddelandet. Jag vände bort huvudet så snabbt jag kunde. Jag var chockad och det var som en bekräftelse på alla negativa saker jag tänker om mig själv varje dag”, skriver Savannah på Facebook och fortsätter:

”Innan jag visste ordet av kunde jag känna hur varma, salta tårar rann nedför min kind. Jag satt och grät i tystnad”.

Posted by Savannah Phillips on Sunday, 4 December 2016

Savannah orkade inte läsa mer. Hon var extremt sårad, och hoppades att inte behöva prata med främlingen under hela flygresan eftersom hon inte visste hur hon skulle reagera.

Men någon som inte lät det hela gå obemärkt förbi, var den manlige passageraren på raden bakom. Han såg också vad som hände, och i vredesmod bestämde han sig för att stå upp för det ”stinkande fettot” han aldrig träffat.

Plötsligt såg Savannah hur den manlige passageraren, som heter Chase Irwin, reste sig upp. Sedan knackade han främlingen på axeln.

”Jag måste prata med dig”, hörde Savannah hur Chase sa till den oförskämda främlingen innan han fortsatte ”Vi byter platser. Omedelbart”.

loading...

Bildkälla: Youtube

Chase konfronterade främlingen och sa att han vägrade acceptera hur denne kunde sitta där och skriva elaka meddelanden om någon som satt bredvid. Han läxade även upp främlingen och sa att denne var en hjärtlös person som borde bry sig mer om andras känslor.

De båda männen bytte sedan platser, och istället slog sig Chase ner bredvid Savannah. Han noterade att hon grät, gav henne en kram och försökte genast få henne på bättre humör.

”Han uppmuntrade mig att inte ta åt mig av vad den där killen sa, och att allt skulle bli bra”, skriver Savannah på Facebook. Där berättar hon också att de fortsatte småprata under resten av flygresan, om allt från familjen till Savannahs barn, jobb och lite allt möjligt.

Efter flygresan var Savannah så rörd över Chases gest, att hon delade med sig av händelsen på Facebook. Hon kallar Chase för en hjälte, och hoppas att fler ska inse vikten av att stå upp för varandra!

Fy så hemskt vissa människor kan bete sig – men jag är så glad att Chase sa ifrån och läxade upp främlingen!

Dela vidare om du också tycker att Savannah är en vacker fru och mamma som inte ska ta åt sig av främlingens elaka ord!