Den rånare som tänkte att en 76-årig dam med krycka var ett lovligt byte att råna trodde fel. När Barbro var på väg hem från damfriseringen på fredagseftermiddagen hoppade en man på henne och försökte ta hennes handväska, men det skulle han snabbt få ångra.
— Jag blev så förbannad, det bara blixtrade. Jag tog i allt vad jag hade. Det måste ha varit hårt för jag har fortfarande ont i axeln.

76-åriga Barbro hade bara hunnit till baksidan av Konsum i Torshälla när en rånare gav sig på henne på fredagseftermiddagen. Hon uppfattade det som att han dök upp från ett buskage eftersom att han helt plötsligt var där och försökte at hennes väska med hjälp av vad hon tror var ett vapen.
— Han sa att han ville ha mina pengar. Och så tog han fram något som liknade en pistol. Och jag svarade att jag inte hade några. Jag har aldrig några kontanter, berättar hon.

loading...

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

”Jag tog i allt vad jag hade”

Rånaren var nära och gjorde allt för att rycka väskan från Barbro, vad han inte visste var att han gett sig på fel 76-åring.
— Jag blev så förbannad, det bara blixtrade. Jag tog i allt vad jag hade. Det måste ha varit hårt för jag har fortfarande ont i axeln, säger Barbro till Eskilstuna-Kuriren.

”Blir så förbannad när de går på äldre”

Barbros hårda slag med kryckan fick rånaren att dra sig undan, och när ett vittne närmare sig flydde han från platsen. Nu vill Barbro varna andra och hoppas att de som sett något hör av sig till polisen.
— Jag blir så förbannad när de går på äldre. Då sjunker man lågt i aktning. Då är man inte värd ett ruttet lingon, säger hon.

Nu vill Barbro och polisen ha in tips som kan göra att de hittar den skyldige rånaren som stryker omkring. Dela gärna för att hjälpa dem att stoppa honom.