2017 var året då svensk filmindustri förlorade många stora stjärnor. En av de som lyste starkast var folkkäre skådespelaren Rickard Wolf, och när skådespelerskan Helena Bergström höll sitt rörande tal hade publiken svårt att hålla tillbaka tårarna.
– Jag förlorade min bästa vän, sa Bergström med gråten i halsen.

Under måndagskvällen var det dags för svensk filmindustris största gala – Guldbaggen. Enligt tradition hyllas och uppmärksammas de som gjort stora insatser inom svenskt filmskapande, men i år var galan speciell och lite annorlunda, med anledning av de inflytelserika personer som gått bort under året.

”Jag förlorade min bästa vän”

En av de som lämnade ett stort avtryck efter sin död var folkkäre skådespelaren Rickard Wolff, som gick bort i mitten av november 2017. När Helena Bergström, hans motspelerska i Änglagård, skulle hålla sitt tal kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.
– Jag förlorade min bästa vän. Och den här saknaden som vi känner vet jag delas av många av er där hemma. Det här är människor som funnits i alla våra liv, de har gett oss stunder som vi aldrig kommer glömma.

loading...

Foto: SVT

Orden gick rakt in i hjärtat hos publiken och tv-tittarna, sedan drog de igång en hyllning med Wolffs scener i filmen ”Under solen”.

Rickard Wolff har gjort ett stort intryck på många under sin livstid. Han kommer alltid att vara saknad och aldrig glömd. Dela gärna för att hedra honom du med.