När jag var liten var säkerhet inte alls en lika stor del av vardagen som den är nu.

Att röka inne, ha plastleksaker, eller gå ensam hem från skolan när man inte ens var fyllda sju år var ingenting konstigt.

Inte heller var det konstigt att ha egen nyckel och vara ensam hemma. Flera timmar innan mamma eller pappa kom hem från jobbet.

Även om det till en viss del kanske har gått till överdrift idag, är det självklart bra att vi tar säkerheten på allvar, speciellt när det gäller barnen.

Någonting som blir vanligare och vanligare är att det ofta står lärare eller föräldrar nära skolorna med gula västar för att undvika trafikolyckor.

Speciellt vid mer trafikerade vägar.

loading...

Pixabay

Förutom att hjälpa barn att gå över gatan utan att riskera att bli påkörd av någon stressad människa på väg till jobbet, så bjuder de säkerligen på en glad hälsning eller ett leende.

En övergångställesvakt, Ms Minne i North Carolina, USA, har hjälp barn över gatan i 19 år.

Hon har stått vid sitt övergångsställe i närheten av Trask Middle School så länge att hon trodde att föräldrarna slutat lägga märke till henne. Oavsett väder stod Minnie Galloway vid övergångsstället varje dag. Och i North Carolina kan det bli riktigt, riktigt kallt.

Men för en lärare, Kayla Thomas, gick Ms Minnies viktiga arbete inte obemärkt förbi.

loading...

Pixabay

Förutom att gå med barnen över gatan varje dag tog hon dessutom med några av dem till sin bil som var parkerad i närheten.

När Kayla såg vad Ms Minnie gjorde var hon tvungen att ta upp kameran och dokumentera det hon såg.

I dagens samhälle hade det väckt mycket misstankar om en vuxen tog med sig ett barn som inte var deras eget till sin bil. Men Kayla visste att Ms Minnie inte var farlig.

Så här skrev hon på sin Facebok-sida där hon även delade med sig av bilden hon tagit:

”Idag såg jag att hon hade en ställning med kläder bredvid sin bil, och skyltar där det stod ’gratis jackor’ överallt.

Det tog emot mycket för att inte gå ut och krama den här kvinnan och tacka henne för att hon använder sin fritid till att skydda våra elever och för att hon ger jackor till de som inte har egna.

Det finns fortfarande goda människor i världen, oavsett vad vi ser och hör varje dag. Människor som hon ger oss hopp om att vi kan leva i fred och fokusera på det som verkligen betyder något”.

loading...

Facebook/Kayla Thomas

Ms Minne ger jackor till barn som inte har råd att köpa egna, och hon ber aldrig om någonting tillbaka.

Men hon är inte bara en ängel under de kalla vintermånaderna. Enligt Babble ska hon också ha delat ut paraplyer till barn när det regnat. Och även ha delat ut skolmaterial vid terminsstarten.

Ms Minne ger barnen någonting att vara glada för, även om de inte gillar att gå till skolan.

Men Ms Minnie gör inte detta för att få uppmärksamhet, hon vill bara att hennes samhälle ska bli en lite bättre plats att vara på.

Barnen i Wilmington, North Carolina ska verkligen vara glada att de har en kvinna som henne som granne.

So the same sweet lady stands at the crosswalk everyday in front of Laney and Trask. She always waves and looks just so…

Posted by Kayla Thomas on Wednesday, 6 December 2017

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker att Ms Minnie är en riktig ängel!