Den brittiske prinsen Harry har beundrare i olika åldrar världen över, och många drömmer om att få träffa honom eller någon annan i kungafamiljen. Men det är särskilt en fantast som tycks ha lämnat avtryck i prinsens hjärta.

Det handlar om den 97-åriga damen Daphne Dunn från Sydney, Australien. Hon hade väntat i sju timmar för att få träffa prinsen när han kom på besök till hennes hemland. Minuterna före mötet hade hon stora förhoppningar om att han skulle känna igen henne från den gången de träffades två år tidigare…

loading...

Youtube

Och det gjorde han! Daphne blev förvånad.

Prinsen var på besök i Sydney för att göra reklam för sitt eget multi-sport-mästerskap Invictus Games. Just den här dagen var det väldigt regnigt, men det hindrade ändå inte australiensarna att vänta på Harry i hamnen. De hoppades få se en liten glimt av prinsen, eller kanske, kanske till och med ett handslag.

För två år sedan mötte Daphne Harry utanför operahuset i Sydney när prinsen besökte militären. Då stack Daphne ut från mängden i publiken: Hon hade nämligen flera militärmedaljer på jackan. Hon bar bland annat Viktoriakorset – den högsta utmärkelse för tapperhet som en brittisk militär (oavsett grad) kan erhålla. Detta fångade genast prinsens uppmärksamhet.

loading...

Youtube

Det visade sig att han kom ihåg den gamla, tappra damen. Hon berättade för Harry att hon hade förlorat sin make, Albert Chowne, under Andra världskriget – och att hon nu bar hans Viktoriakors för att hedra makens minne. Det gjorde hon varje gång som militären hade någon form av uppvisning eller annat evenemang för att hedra de som stupat i krig. Prinsen blev förstås väldigt berörd av Daphnes historia. Han pussade henne på kinden och sade hejdå.

Där och då kunde nog ingen av dem ana att de skulle återförenas igen.

Två år senare fick han syn på ett bekant ansikte där i publikhavet. Daphne hade väntat i regnet för att få återse Harry. När prinsen insåg att det var samma dam som han hade träffat två år tidigare tog han sig genast dit för att hälsa. Och på bilderna som nu sprids från mötet i somras kan man tydligt se hur lyckliga de båda är av att återse varandra.

loading...

Youtube

De sågs prata med varandra en stund och sedan gav prinsen henne en rejäl bamsekram. Harry är känd för sitt stora och starka engagemang för militären och har därför en särskild plats i många veteraners hjärtan. Det var säkerligen en ära för Daphne (och även för Harry) att träffas inte bara en gång, utan två.

– Han kom ihåg mig. Och gav mig en puss på båda kinderna, ska Daphne ha sagt till reportrarna på plats.

Nu står det dessutom klart att prins Harrys Invictus Games ska avgöras i Australien nästa år. Kanske möts de då för en tredje gång?

Dela gärna vidare och gilla om du också tycker detta möte är vackert!