Barbro Svensson är död. Den folkkära artisten blev 80 år gammal.

Nu berättar Lill-Babs före detta make, artistkollegan och tidigare allsångsledaren Lasse Berghagen om sorgen efter Barbro.

– Det känns väldigt tomt, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Barbro ”Lill Babs” Svensson och Lasse Berghagen var gifta mellan åren 1965-1968. Tillsammans fick de dottern Malin, och efter att paret gick skilda vägar har de fortsatt haft tät kontakt och varit vänner.

loading...

Lill-Babs på scenen i Allsång på Skansen i SVT 2016. Foto: Maja Suslin/TT

År 2010 var Lill-Babs och Berghagen tillsammans med i den allra första upplagan av TV4:s succéprogram Så mycket bättre. Då tolkade de varandras hits, Är du kär i mig ännu, Klas-Göran? respektive En kväll i juni. Då blev Lill-Babs ordentligt rörd av tolkningen.

Lill-Babs är död – blev 80 år

Nu har Lill-Babs somnat in i sviterna av cancer, 80 år gammal. För Expressen berättar Lasse om sitt sista möte med Barbro.

– Jag var uppe till henne häromdagen på sjukhuset. Då sov hon. Jag vet inte om hon hade ont men jag vet att hon jobbade in i det sista. Hon var en fajter, säger han till Expressen.

loading...

Lill-Babs Svensson gifte sig med Lasse Berghagen i Katarina kykra den 28 december. Efter själva vigselceremonin trumpetade ”Läderläpparna”. Foto: Olle Lindeborg/TT

Berghagen: Det känns väldigt tomt

De har följts åt genom livet, först som gifta och sedan som vänner. Nu tycker Lasse att det är tomt.

– Det känns väldigt tomt. Hon har betytt väldigt mycket för mig för mig och min karriär. Hon var en bra kompis, godhjärtat. Men döden måste man acceptera. Utan mörker inget ljus. Nu får hon vila i frid. Vi kommer att minnas henne som en underbar människa, säger han till Expressen.

loading...

Foto: Leif R Jansson / TT

Lasse Berghagen om Lill-Babs: Hon var generös och varm

Lasse väljer också att dela med sig av några minnen med Lill-Babs.

Han beskriver henne som varm och generös.

– Det är inte bara ett minne, det är hur många som helst, där hon gav totalt av sig själv för att glädja folk. Hon var en generös och varm personlighet. Hon var en stark personlighet och en suverän underhållare och har spridit glädje till svenska folket i hela sitt vuxna liv, ända sedan tonåren, säger han till TT.

loading...

Foto: Wikimedia

Vila i frid, Lill-Babs.