Det finns inte mycket som är godare än en bit choklad, och de flesta av oss har sannolikt blivit frestad av den där kakan i kylskåpet, som ibland är det första man på morgonen.

Och låt oss vara ärliga – det händer ju ibland att man inte kan stå emot och tar en lite tugga…

Men ska vi lita på forskarna behöver du inte ha dåligt samvete för att du låter begäret ta över, snarare tvärtom!

Det har gjorts väldigt mycket forskning på choklad genom åren och det har visat sig att choklad faktiskt har väldigt många positiva hälsoeffekter.

Men jag fastade för en väldigt intressant studie, som ägt rum vid Syracuse University i New York. Forskarna undersökte 968 personer i åldrarna 23 och 98 deltog och studien följde deras mat- och kostvanor.

Forskarna kom fram till att choklad har en positiv effekt på ditt minne och hjälpa din hjärna att bearbeta information och tillämpa kunskap.

Bra att äta choklad på morgonen?

Studier på Tel Aviv University har visat något ganska intressant.

De undersökte 193 stycken överviktiga personer och att en ordentlig frukost, tillsammans med någonting sött (typ choklad), kan hjälpa en person att gå ner i vikt.

Forskaren Daniela Jakubowicz fann att hjärnan behöver omedelbar energi när den vaknar. Därför kan du också känna dig lite gladare och få en bättre start på dag om du börjar med lite choklad.

Det innehåller nämligen ämnet serotonin som påverkar ditt humör positivt = glada dagar!

loading...

Flickr/Gail

Inte så dumt att läsa detta, eller hur? 

Dela gärna vidare denna artikel om du känner någon som gillar choklad!