Carina Lidbom som spelade Sunes mamma Karin försvann plötsligt från TV. Under 2016 så drabbades hon av bröstcancer men idag är hon på bättringsvägen och blickar nu framåt.

I en intervju med Nöjeslivet så berättar hon att hon blickar framåt och inte bakåt. Hon säger även att hon har en positiv ställning till både sig själv och utåt.

Föreningen GAPF:s årliga Fadimegala gick av stapeln på Berns i Stockholm i söndags. En av alla som var på plats var skådespelaren Carina Lidbom.

– Jag tror att vad man än kan göra, att visa en slags tydlighet över vad man vill med gemenskap och tillhörande så kan vi bara börja med oss själva. Den här galan är viktig på det sättet, den påminner oss. Och det är mycket vi behöver bli påminda om, säger Carina Lidbom till Nöjeslivet, om galan som uppmärksammar hedersrelaterat våld och förtryck.

loading...

Det här gör Carina Lidbom idag

Julkalendern som blev en succé hos det svenska folket sändes 1991 då Carina Lidbom spelade Sunes mamma Karin. Hon var även med i den oerhört populära dokusåpan ”Rederiet”. Men på senare tid har hon inte synts till så mycket i tv-rutan.

– Jag skriver rätt mycket nu och har regisserat. Nästa uppträdande blir faktiskt i södra Spanien. Det är jag och några till som ska sätta upp en föreställning, vi har smygpremiär i Nerja av många olika anledningar. Men det är en pjäs som heter. ”Stolt, stark och skrynklig”, hur det är efter femtio och att det inte är så farligt, säger hon till Nöjeslivet.

Carina berättar att pjäsen bland annat handlar om den åldershets som finns idag. Skådespelarkollegan Allan Svensson röt till om just åldersfixeringen, och han menar att den genomsyrar samhället.

Carina kan inte göra annat än att hålla med sin kollega gällande den åldershets som råder.

– Ja, absolut. Det är det ju, och det har det varit länge. För att inte bli så påverkad av media och hur man ska se ut får man återigen gå till sig själv och fråga vad det är man vill, säger hon.