Hunden Wizard of Wags, eller bara Wiz, är en 12 år gammal fullt frisk beagle. Därför blev veterinären förvånad när hans ägare tog med honom till kliniken för att avliva honom. Anledningen? Han släppte för mycket hår.

Veterinären gick inte med på deras förfrågan, utan försökte i stället övertala dem att låta Wiz omhändertas av organisationen Secondhand Mutts. Och till slut lyckades han.

loading...

Facebook / Secondhand Mutts

Ett dygn efter veterinärens samtal till organisationen kunde de hämta upp Wiz på plats. ”Trots att han är 12 år gammal är han full av liv, helt frisk och glad i livet,” skriver de på sin hemsida.

Wiz bor nu på ett tillfälligt boende i väntan på att en ny familj ska adoptera honom. Vi hoppas att han hittar en familj som behandlar honom med kärlek och respekt till skillnad från den förra, för det förtjänar han verkligen!

loading...

Facebook / Secondhand Mutts

Vi hoppas att alla veterinärer skulle våga säga ifrån i en sådan här situation, och inte bara gå med på att göra som ägarna vill. Vi hoppas att det är en självklarhet, men oavsett så förtjänar denna veterinär att hyllas för sitt beslut. Han är verkligen ett föredöme.

Alla människor som står upp för djurens rätt på detta sätt förtjänar att uppmärksammas, eftersom alla gärningar, hur små de än må vara, bidrar till att djuren behandlas bättre i samhället. Dela gärna detta med dina vänner om du håller med!

Källa: Facebook / Secondhand Mutts