Grundaren av Wildlife Aid Foundation, Simon Cowell, räddar djur från farliga situationer regelbundet, och denna räddning av en skadad rådjursunge är inget undantag. Det som var undantaget här var kapplöpningen mot klockan för att hinna rädda rådjuret innan den hamnade i djup chock och gav upp helt.

”Tiden är av största vikt när där gäller rådjur, eftersom de får myopati när de blir fångade. Det är ett komplicerat tillstånd som kan drabba alla vilda djur och som kan leda till att de dör av stress. Av den anledningen var det extremt viktigt att vår veterinär Emma sydde ihop rådjurets sår så snabbt så möjligt så att den sedan kunde släppas ut i naturen igen,” skriver Wildlife Aid i beskrivningen på Youtube.

När de väl kommer tillbaka till skogen och Simon ska släppa ut rådjuret kämpar den för att stå, men visar ingen vilja att leva. Simon försöker så gott han kan, och blir till slut så rörd av processen att han börjar gråta.

Även vi blir rörda av Simons vilja att rädda den skadade rådjursungen, och vi är glada att det finns människor som han i världen. Se videon här för att se hur det slutligen gick för rådjuret!