21-åriga Harley Dabbs hade mobbats i större delen av sitt liv. Varför? Hon såg helt enkelt inte ut som alla andra, men bär en extraordinär historia i sin ryggsäck.

Harley växte upp i Eden, North Carolina, med sina syskon och föräldrar. Hon var som vilket annat barn som helt, och hade till en början en mycket lycklig uppväxt. Men när Harley var 3 år gammal, började familjens hus brinna med den då 3-åriga Harley fast inuti. Stora delar av familjen var ute på gården när huset fattade eld, och pappan sprang in för att rädda Harley.

loading...

Cater News / Harley

— Min mamma skulle ta igen lite tvätt och jag antar att metalllinorna blev så varma att det slutade med att de fattade eld, säger Harley till Fox 8.
I räddningsaktionen brände pappan ryggen, men Harleys tillstånd var betydligt mycket värre. 80% av hennes lilla kropp hade brännskadats svårt, och läkarna på sjukhuset sa att det var 2% chans att hon skulle överleva. Men Harley var stark, och överraskade läkarna genom att inte bara överleva, utan också utvecklas.

loading...

Cater News / Harley

Harley spenderade de kommande 18 åren att återvända till sjukhuset för vad som kändes som oändligt antal hudtransplantationer och operationer, men hon lät inte det bryta ned henne. Faktum är att hon trivdes ganska bra på sjukhuset där hon träffade människor som henne.
— [Sjukhuset] är mitt andra hem. Det kändes som om jag var en annan art och att vara där, fick mig att känna mig okej med det eftersom jag träffade människor som såg ut precis som mig.

loading...

Cater News / Harley

Men allt eftersom Harley växte upp, växte också mobbingen värre och värre. Det gick så långt att hon funderade på att ta sitt eget liv.
— Jag vile inte gå någonstans. Jag lämnade aldrig huset. Om jag åkte någonstans, klädde jag mig täckande oavsett hur varmt det var ute, berättar Harley.

Tillslut insåg hon att detta inte var ett liv hon ville leva, och förstod att hon var tvungen att göra en drastisk förändring. Det började med en tatuering föreställande en fågel Fenix som reser sig ur elden. Texten är ett utdrag ur en bibelvers, som fick representera hennes personliga förvandling.

loading...

Cater News / Harley

— Nu är jag en krigare, jag är tuff. Jag är den jag är för att jag kämpade för att bli den här människan. Jag gick genom helvetet bara för att komma ut på andra sidan, och jag kommer göra det varje gång, fortsätter Harley. Sedan Harley delat med sig av sin kraftfulla historia på Facebook, har inlägget delats och gillats tusentals gånger.
— Jag hoppas att min berättelse kan hjälpa andra som kämpar med sina ärr. Oavsett vad, kan de ta sig igenom sina tuffa perioder och må bättre.

loading...

Cater News / Harley

Denna otroliga unga kvinna har stora och värdefulla planer inför framtiden.
— Jag har förhoppningar att bli en sjuksköterska och en motivationstalare. Jag är menad att hjälpa andra, brännskadade eller inte, inse att de är vackra oavsett vad samhället säger.

loading...

Cater News / Harley

Hon ser sig numera som en äkta fågel Fenix som reser sig ur askan, starkare än någonsin. Harley är en fantastisk ung kvinna som vill få andra ungdomar känna sig vackra och accepterade, vilket är ett beundransvärt mål.

loading...

Cater News / Harley

Harleys beslut att prata och lyfta mobbing, till fördel för självacceptans och tolerans, visar den starka kraften i positivitet och också det stora hjärta Harley besitter. Tatueringen visar verkligen vem hon är – en riktig fågel Fenix.