Denna lilla rävunge stryptes nästan efter att den sprungit in i ett fotbollsnät och trasslat in sig. Han kämpade för att komma loss med det gjorde bara att nätet stramades åt hårdare runt hans hals. Denna situation hade helt klart kunnat undvikas om fotbollsspelarna hade rullat upp nätet eller tagit bort det efter de spelat.

Wildlife Aid är en räddningsorganisation i Storbritannien som hjälper sjuka, skadade och föräldralös djur som lever i det vilda. När grannarna hörde den lilla rävungens rop på hjälp åkte de direkt till platsen för att hjälpa honom. Räven var tydligt chockad av händelsen, men mannen kunde klippa loss honom från nätet och massera hans små ben för att få igång blodflödet igen.

Efter att ha blivit tröstad en stund springer rävungen iväg, och förhoppningsvis klarar han sig från att hamna i liknande situationer igen. Med lite hjälp från oss människor tror vi att de flesta vilda djur skulle slippa utsättas för faror som dessa.

Titta på den fina räddningen här och dela den gärna med dina vänner så att vi tillsammans kan hjälpas åt och jobba förebyggande för de vilda djurens säkerhet!