Kathy Wilkes-Myers åkte på motorvägen en dag när hon upptäckte något märkligt. Det var inte ovanligt att se hemlösa djur längs vägarna, men det var något med denna Rottweiler som var annorlunda.

”Jag kände direkt att hon var någons barn. Jag tyckte bara inte hon betedde sig som en hemlös hund,” berättar Kathy för CBS. Hunden, Ella, var helt utmärglad efter att bara ha levt på vatten från ett dräneringsdike.

Även om det inte är ovanligt att människor dumpar sina djur mitt ute i ingenstans så var Kathy övertygad om att Ella inte hade blivit övergiven. Plötsligt mindes hon att det varit en trafikolycka i närheten av platsen där hon hittade Ella. När hon återvände till olycksplatsen hittade hon fler personliga ägodelar i diket.

Det visade sig att Ella hade samlat ihop det som fanns kvar efter bilolyckan – det som fanns kvar av hennes familj.

”Hon väntade bland ägodelarna på att hennes familj skulle komma tillbaka. Men de kunde inte göra det, och det krossar mitt hjärta.” Kathy antog att passagerarna inte klarade sig, men hon pratade med lokalpolisen ändå. Där fick hon familjens namn, som hon kunde matcha till ägodelarna hon hittat på olycksplatsen.

Ella hade tagit sig ur bilen innan räddningstjänsten kommit fram, vilket var anledningen till att de inte hittat henne. Hon väntade i 13 dagar på olycksplatsen innan Kathy hittade henne.

Men historien slutar inte där: Familjen överlevde, men de trodde Ella var död. Tack vare Kathy lyckades de arrangera en tårfylld återförening som du kan se här.

Glöm inte att dela denna otroliga berättelse med dina vänner!