Greg Wickherst är en ensamstående pappa som kallar sin lilla dotter Izzy för ”det bästa som har hänt mig”. Ibland är det jobbigt och han kämpar med att uppfostra henne själv, men han ser det ändå som en välsignelse att ha fått en liten dotter han kan ta hand om, lära upp i livet och älska över allt annat.

Som många små barn tycker Izzy om sitt hår och vill gärna ha fina frisyrer. Men när hon var mindre hade Greg till och med problem med att sätta upp hennes hår i en hästsvans.

Så han såg till att lära sig. Och nu lär han också ut sina frisyrkonster till andra.

”Jag ville kunna fixa min dotters hår och hade till och med problem med att göra en vanlig hästsvans”, säger Greg i en video som Upworthy har lagt upp på sin Facebooksida.

Greg kände sig värdelös. Men så kom han på en idé.

Greg jobbar på en collegeskola, där de har en avdelning för kosmetologi. Så han lånade en docka och övade i en och en halv timme. Han lärde sig sätta upp håret i hästsvans, göra en inbakad fläta och vattenfallsfläta. Han lärde sig flera olika frisyrer – som han sedan kunde gå hem och göra på sin dotter.

– Första gången jag gjorde en inbakad fläta ända ner tittade min dotter på mig och sa ”du gjorde ett bra jobb, pappa”, säger Greg.

loading...


Han har nu en Facebooksida som heter Greg Wickherst’s Dads Guide to Surviving Hair. Där delar han med sig av hur det är att vara en ensamstående pappa, och postar ”så gör du”-videor när han fixar sin dotters hår i olika frisyrer. På så sätt kan andra ensamstående föräldrar få hjälp att fixa håret på sina barn, om de inte har så mycket erfarenhet av det tidigare.

– Det är en av de bästa känslorna i världen, att vara en inspiration för andra, säger Greg.


Att vara förälder är det tuffaste jobbet man kan ha och ingen klarar allt. Men Greg gjorde vad han kunde för att lära sig något nytt – och göra sin lilla dotter till en lycklig liten flicka. Dela gärna vidare om du också blev rörd av den här historien.