Att klä upp sig fint och gå på bal är en kväll att minnas resten av livet – och för många unga tjejer är tiden innan fylld av noggrann planering. Det ska vara håruppsättning, skor, fin klänning, smycken – och man ska gärna inte heller se ut som någon annan.

Den här tjejen ville hitta något billigt alternativ samtidigt som hon ville sticka ut lite extra – och bestämde sig därför för att göra sin egen balklänning av… de där till synes oanvändbara flärparna på läskburkar!

Det låter knäppt, men resultatet talar verkligen för sig självt. Precis som med tjejen som gjorde en klänning av tuggummipapper är det alldeles otroligt vackert och kul att få bevittna något annorlunda – och jag kan nästan garantera er att hon fick alla runt omkring att titta en extra gång när hon vandrade förbi i sin läckra skrud.

De flesta av oss ser bara detta som någon man öppnar läskburken med. Det är inte mer med det – när burken slängs åker flärpen med.

loading...


Men den här tjejen fick en alldeles egen idé, inspirerad av en serietidningsfigur, när hon skulle gå på balen. Vid en första anblick tänker man inte på det…

loading...


… men klänningen består alltså av 6 328 flärpar till läskburkar som har satts samman med hjälp av snören.

loading...


Det tog lite tid, men resultatet är verkligen bedårande. Den glittrande klänningen väger 1,8 kilo.

loading...


För att få den att sitta bättre tog hon bort några flärpar och gjorde om den igen tills den satt helt perfekt runt kroppen.

loading...


Reaktionerna lät inte heller vänta på sig – och efter den oförglömliga kvällen blev hon intervjuad av både lokaltidningen, en tidning i grannstaden och en radiostation som hörde av sig från Colombia! Inte undra på, så vacker som hon såg ut.

loading...


Allt är möjligt med lite fantasi. Dela gärna vidare för att hylla den unga tjejens vackra initiativ!