Att fixa i sin egen trädgård kan vara något av de mest avkopplande saker som finns att göra när värmen och våren är i antågande. Bara att se hur frön som du själv planterat får liv och växer till något vackert kan vara rogivande och tillfredställande i sig. För att inte tala om alla de blommor och grönsaker som en potentiell trädgård kan bidra med!

Nyckeln till en blomstrande trädgård är ju bra jord och inte ens den bästa av trädgårdsmästare kan få något att växa utan näringsrikt gödningsmedel.

Visst, du kan köpa gödsel från butiken, men du kan inte vara helt säker på vad det faktiskt innehåller. Det kan exempelvis finnas onaturliga kemikalier som du inte vill ha i din trädgård, så varför inte göra din egen kompost? Det är inte bara miljövänligare, det blir också billigare än att köpa dyrt förpackade gödselmedel!

Att göra sitt eget gödningsmedel kanske låter svårt och krångligt, men det är faktiskt bara några enkla steg bort. Allt du behöver fixa ihop din egna kompost att ställa i din trädgården! I tipset nedan bjuder Meagen Mackenzie från DIY Composter på ett billigt knep som alla kan testa.

loading...

Kaffesump är ett riktigt mirakelmedel för växterna. Sumpen är särskilt rik på kväve, fosfor, mineraler och kalium och det gör det till ett naturligt gödningsmedel med hög kvalitet. Låt kaffesumpen torka på lite tidningspapper och sprid sedan ut i rabatten, på krukväxter eller dina inomhusväxter.

Visst är det både enkelt och smart? Vi känner väl alla någon som har en gammal tvättback som bara står och skräpar, så dela gärna detta knep med alla dina vänner.