Vissa bilder går inte värja sig från, de träffar rakt i hjärtat. Bilden av den nigerianske 2-åringen Hope som matas av Anja Ringgren Lovén är en sådan.

Bilden och historien bakom den spreds över hela världen. Pojken hade frysts ut och kastats ut på gatan av sin familj, eftersom han misstänktes vara förhäxad.

Nu har pojken gjort en makalös återhämtning. Se de riktiga solskensbilderna på pojken nedan.

Den här bilden, där en hjälparbetare från DINNødhjælp ger en liten pojke vatten och kex, har berört en hel värld.

loading...

Bildkälla

Anja gav pojken namnet Hope, eftersom hon hoppades att han skulle överleva. Och överlevt har han gjort – och genomgått en makalös återhämtning.

loading...

Bildkälla

Anja har postat uppdateringar om Hope på DINNødhjælps Facebooksida.

”Hope blir verkligen så mycket bättre och har hittat sin plats i vår stora familj på DINNødhjælp/ACAEDF Childrens Home i Nigeria. Personalen och barnen ger honom så mycket kärlek, omtanke och skydd. De är mina hjältar! Den fantastiska förändringen för Hope är det hårda arbetet, starkt engagemang, hängivenhet och tillgivenhet från min personal”, skriver hon.

loading...

Bildkälla

”Som ni kan se på bilderna, njuter Hope av livet nu när han har 35 nya bröder och systrar som ALLA tar bra hand om honom, leker med honom, läser med honom, och ser till att han är trygg och får en massa kärlek.”

loading...

Bildkälla

Tyvärr har man upptäckt att Hope har hypospadi, som är ett medfött tillstånd hos pojkar. Det innebär att urinröret i stället mynnar ut på undersidan av penisen eller vid pungen. Hope kommer snart att genomgå en operation, men Anja skriver på Facebook att det är en operation läkaren har genomfört många gånger, så Hope kommer snart att bli bra igen.

loading...

Bildkälla

Visst är detta en riktig solskenshistoria? Dela gärna vidare för att visa att det finns hopp i världen!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna