När Breanna Bond var nio år gammal vägde hon 85 kilo. Hon hade både svårt att andas och tufft att röra på sig. De andra femteklassarna kallade henne ”fet” och ”tjockhuvud” – mobbningen var både brutal och skoningslös.

Redan som liten bebis började problem för Breanna. Hon brottades mot övervikt och ingen förstod riktigt varför. När hon började på dagis vägde hon runt 50 kilo och hennes föräldrar var oroliga. Breannas mamma, Heidi, lät testa sin dotter för allt möjligt. Men inga läkarna kunde ge några medicinska förklaringar till varför Breanna hela tiden gick upp i vikt. I stället för att låta sitt barn fortsätta på den farliga och potentiellt dödliga vägen, bestämde sig Heidi och hennes man för att ta saken i egna händer.

Heidi satte upp ett eget träningsschema, inte bara för Breanna, utan för för hela familjen. De började gå en 6 kilometer lång slinga i närheten av hemmet och införde en nolltoleranspolicy. På mindre än ett år, förlorade Breanna 30 kilo. I samband med träningen började hon äta mer hälsosamt och nu kan hon göra det hon vill, utan att bli andfådd. Vänta tills du ser hennes fantastiska förvandling!

 

Heidi är stolt över sin dotters vilja: ”Breanna är en inspiration för alla barn i världen och för alla barn som brottas med övervikt i USA. Hon har visat vad man kan åstadkomma med ett par tennisskor och motivation”.

I min värld är det aldrig okej att mobba någon på grund av ens persons utseende, men samtidigt är jag glad över att Breanne tog tag i sina viktproblem och visade att det faktiskt går att förändra sitt liv. Kanske har hon fått tyst på mobbarna nu, men viktigast är att Breanne mår bättre!

Breanna, du är fantastisk. Gilla gärna om du också tycker det.