John och Lillys bröllop ser lika fantastisk ut som alla andra bröllop. Den stora dagen ramas in av rosor, finklädda gäster och vacker inredning i kyrkan. Johns och Lilly familjer är där också. På ytan ser det ut som något taget ur en sagobok.

Men den hjärtskärande sanningen för Lilly – en 11-årig flicka –  är verkligheten för runt 15 miljoner unga flickor varje år. I videon gifter sig Lilly, som troligtvis skulle gå i högstadiet om detta var på riktigt, med 35-årige John. Båda familjerna ser på när tragedin utspelar sig, utan att göra något. Alla tittar bara på när äktenskapet fullbordas. Ingen höjer rösten.

Denna kraftfulla video är ett samarbete mellan Bridal Musings och Unicef, för att uppmärksamma det vidriga i barnäktenskap. Att små flickor behandlas som egendom, snarare än människor, kan vi aldrig tolerera. För de flesta av oss är det självklart att barn inte ska vara gifta och att inga människor ska tvingas in i äktenskap. Unicef jobbar för att förändra attityder, påverka lagstiftning och se till att flickorna får gå i skolan. Därför är det viktigt att så många som möjligt får se denna video, tycker jag.

 

Detta är inte bara ett kort klipp, det är en uppmaning till handling. Dela gärna det kraftfulla budskapet med dina vänner och familj på Facebook för att sprida kunskap och sätta stopp för barnäktenskap!

Barnäktenskap sker på nästan alla kontinenter, men tillsammans kan vi stoppa det. Sprid gärna videon vidare om du också motsätter dig alla former av påtvingade giftermål, oavsett ålder, där samtycket inte finns och där brudens eller brudgummens åsikter inte respekteras eller ignoreras.