I dag skänker Hotell Amarantens restaurang Kitchen & Table på Kungsholmen lunch- och drickspengar till kvinnor. Det är för att det är den internationella kvinnodagen i dag, 8 mars, och flera företag vill uppmärksamma dagen.

– Det känns jättebra. Det är ett gott ändamål och även om vi önskar att vi har en perfekt värld så är det inte så. Det finns problem som vi inte får bukt på, vi har till exempel för många utsatta kvinnor, det borde inte få finnas 2016, säger Erica Lund, hotelldirektör på Clarion Hotel Amaranten, till Stockholm Direkt.

Restaurangen Kitchen & Table är stjärnkocken Marcus Samuelssons restaurang. Han är bland annat känd för att ha drivit restaurangen Aquavit på Manhattan i New York – och driver flera restauranger i USA, Sverige och Norge.

loading...

Bildkälla

Nu ska tio kronor för varje lunch på restaurangen – plus dricks – skänkas till kvinnojouren Klara på den internationella kvinnodagen, rapporterar Stockholm Direkt.

Kvinnojouren Klara bildades för tre år sedan. Det är en förening som stödjer och hjälper utsatta kvinnor och deras barn, bland annat genom jourboenden och som stöd i kontakten med sociala myndigheter.

– Vi är en kvinnodominerad arbetsplats och vi funderade vad vi kunde göra för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Vi jobbar mycket med ”We care”, det lokala ansvaret, inom Nordic Choice och då kände vi att vi skulle göra något med kvinnojouren Klara. De är relativt nystartade och det är ett jättebra tillfälle att göra något tillsammans, säger Erica Lund till Stockholm Direkt.

Så den som är i Stockholm och vill göra en insats kan äta lunch på Kungsholmen i dag. Dela gärna vidare!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna