Det finns inget som är jobbigare än att ta farväl av en gammal vän. Det kanske har varit på gång länge – men efter alla år av delad glädje kommer det ändå alltid så plötsligt.

Alla som har haft husdjur känner säkert igen sig i den här känslan. För många kan dessa trogna familjemedlemmar komma att symbolisera en viktig period i livet, kanske en hel uppväxt, och det sista avskedet måste därför bli fint och värdigt för att hedra alla underbara minnen.

Så tänkte systrarna Dobbie från Australien när de fick höra att den kära familjemedlemmen Tigger hade blivit sjuk. Syskonen visste att de var tvungna att återsamlas för att ta farväl av sin kära Jack Russell terrier – och bestämde sig snart för vad som skulle vara det bästa sättet att hedra Tigger.

När systrarna Dobbie från Australien var unga så fick de ett nytillskott i familjen: den lilla hundvalpen Tigger. Denna Jack Russell terrier blev genast ett populärt inslag i hemmet och systrarna fick därmed en ny bästa vän.

loading...

Bildkälla: Louise Dobbie (Imgur)

Åren gick och familjen fick uppleva många underbara stunder tillsammans med Tigger. Men 15 år efter att det ovanstående gruppfotot i trädgården togs så nåddes syskonen av nyheten att Tigger hade blivit sjuk. Det var dags att ta farväl, och de samlades därför i familjehemmet för att titta igenom gamla minnen. Då slogs syskonen av idén.

– Vi kom över det här fotot, vilket vi förmodligen inte hade sett på en herrans massa år, och min syster Samantha föreslog att vi skulle återskapa fotot, säger Louise Dobbie till Good Morning America.

Sagt och gjort.

– Vi började direkt att rota bland våra kläder för att hitta rätt klädsel till fotot. Det var definitivt en glad och hjärtlig händelse och vi visste det sentimentala värdet som fotot skulle ge oss innan det ens var taget, säger Louise Dobbie till Good Morning America.

Snart var allt redo – och bilden knäpptes av.

loading...

Bildkälla: Louise Dobbie (Imgur)

Det hela blev en 15 år lång resa av minnen tillsammans med Tigger – och ett perfekt sätt att minnas glädjestunderna med hunden för alltid.

– Vi har faktiskt ett annat foto som vi tog minuter senare, där vi står uppradade och ler glatt. Men vi tyckte att den här fåniga bilden var en bättre tolkning av Tiggers liv med oss, och det visade bättre på glädjen som han gav till våra liv och oss, säger Louise Dobbie till Good Morning America.

loading...

Bildkälla: Louise Dobbie (Imgur)

Jag tycker att det här var ett fint sätt att göra Tigger ihågkommen för alltid och det gäller verkligen att ta tillvara på stunderna innan det är för sent. Dela gärna vidare artikeln om du också tycker att detta var fint.