När jag var liten var det populärt med penntroll. De fanns på pennor, som prydnad, som nyckelringar … Det spelade inte så stor roll egentligen, men alla vi barn var som besatta av dessa gulliga små penntroll.

Jag tycker fortfarande om dem. De är färgglada, ser så söta ut och påminner mig om en svunnen barndom. Men jag har nog aldrig tänkt tanken på att ta in dem i mitt hem igen. I alla fall inte förrän jag såg detta.

Tänk vad man kan göra med gamla penntroll!

Penntrollens popularitet har kommit och gått i omgångar. Men de flesta har nog något slags relation till de små söta trollen, oavsett om vi har haft dem själva eller om det är en storasyster eller ett barn som har lekt med dem.

Här har bloggaren Diana’s DIY Den gjort något helt nytt med denna barnfavorit – som kanske kan passa i barnens rum? Annars passar de perfekt i trädgården eller på fönsterbrädet. I stället för färgglatt hår växer det nu kaktusar ur penntrollens huvuden.

Rota fram några gamla penntroll från förrådet eller besök närmaste loppis, och köp några suckulenter – som är väldigt lättskötta – från den lokala blomsterhandeln. Så här gör för att förvandla penntroll till söta små blomkrukor.

1. Först och främst: Plocka fram penntrollen. Det kanske inte är det lättaste att få tag på nu för tiden men kolla på nätet eller på loppmarknader.

loading...

Bildkälla

2. Lyft bort trollens hårkalufser.

loading...

Bildkälla

3. Nu är det bara att börja plantera!

loading...

Bildkälla

4. Småstenar från blomsterhandeln fungerar bra för att rota suckulenterna och hjälper till med dräneringen.

loading...

Bildkälla

5. Nästa steg är att ta suckulenten från sin plastkruka och varsamt placera den i trollhuvudet.

loading...

Bildkälla

6. Gör samma sak med fler penntroll så blir det en riktig liten trollträdgård. Så sött!

loading...

Bildkälla

Dela gärna detta knep vidare, så att fler kan få fina små kaktuskrukor :)