Det var i Mars förra året som vi fick veta att Mikael Persbrandt inte längre skulle vara en del av filmerna i serien om poliskommissarie, Martin Beck. Hur skulle då allt sluta för Persbrandts karaktär, Gunvald Larsson? Och hur kommer det gå för Martin med sin nya sidekick? Låt oss kolla in i spåkulan.

OBS: Texten nedanför bilden på Martin Beck (Peter Haber) här nedan innehåller spår av spoilers kring Mikael Persbrandts öde i filmserien. Om du inte vill veta detta, bör du stanna här. Annars får du självklart gärna läsa vidare.

loading...


Bildkälla

Det var på nyårsdagen som den första av fyra filmer under 2016 hade premiär. Och det var aldrig något tvivel kring vad den skulle komma att handla om när vi fick titeln: ”Beck – Gunvald” Mikael Persbrandt hamnade i fokus med sin karaktär Gunvald Larsson.

Gunvald ska åka hem till ett vittne för att ta reda på mer kring ett fall polisgruppen arbetar med, när en av gärningsmännen fortfarande befinner sig i huset. Gunvald går in och blir skjuten till marken, för att sedan senare i filmen dö på sjukhuset.

Det gick snabbt, alldeles för snabbt kan jag tycka. Som den Beck-fantast jag själv är, hade jag förväntat mig mer smärta. Vi visste att det skulle ta slut sedan tidigare, men inte hur. Han kunde rest bort, sagt upp sig och försvunnit.

Men nu är det ändå så att Gunvald Larsson dör och jag kände ingenting. Jag tror inte att Mikael Persbrandt hade en enda replik i filmen, utan det kändes mest som att de skulle avsluta honom så fort det bara gick.

Det var tråkigt och aningen ovärdigt för en så pass folkkär och älskad karaktär som Gunvald Larsson ändå varit genom filmserien sedan Mikael Persbrandt började spela honom och Peter Haber tog över som Martin Beck.

loading...


Bildkälla

Så hur kommer det nu gå för Martin Beck i de tre filmer som just nu är inplanerade?

Tja, det kan vi förstås bara spekulera kring. Men det vi vet, är att Martin kommer att få en ny sidekick vid namn Steinar, som kommer att spelas av norske skådespelaren (bland annat känd från ”Turist” och succéserien ”Game of Thrones”), Kristofer Hivju.

Och det är just vad nästa film heter som har premiär 6 februari: Gunvald – Steinar.

De andra två filmerna som är inplanerade är: 
Beck – Vid vägs ände (5 mars)
Beck – Sista dagen (2 april)

Om det blir några fler Beck-filmer därefter får vi se, men visst låter det som att vi går mot en minst sagt rafflande avslutning i en av Sveriges mest älskade filmserier? Jag kan knappt vänta.

Vill du ha fler nyheter som denna i ditt flöde? Klicka gärna på gillaknappen!