Under sitt liv ägde Frank Keat tusentals hästar och arbetade under stora delar i ett stall. När han sedan drabbades av obotlig cancer såg det ut som att han aldrig mer skulle få återse de djur han hade spenderat så stor del av sitt med.

Men då gjorde sköterskorna på sjukhuset något som ingen hade räkna med.

80-årige Frank Keat hade ägnat hela sitt liv åt att arbeta med hästar och det rådde ingen tvekan om att han verkligen var en expert på området.

– Pappa jobbade med hästar ända sedan han var 15 år gammal och det fanns ingenting han inte visste om dem, berättar Franks son Tim för Daily Mail.

loading...

Bildkälla: Youtube

Dessvärre drabbades Frank av cancer och tvingades ligga på sjukhus. Och det visade sig att cancern var allvarlig och att Frank inte skulle lyckas besegra den. Men innan han gav upp hade han en sista önskan: att få besöka stallet där han arbetat i 65 år en sista gång.

Men Frank var för svag för att få lämna sjukhuset. Då bestämde sig sjuksköterskorna för att ta stallet till Frank, bokstavligen. De rullade ut Frank i hans säng på sjukhusets uteplats och där väntade en stor överraskning på Frank.

loading...

Bildkälla: Youtube

Där ute stod nämligen hästen Early Morn från stallet och väntade på 80-åringen. Hästen var den sista han ägde och Frank var alldeles överväldigad av sjukhusets fina gest, något hans son intygar.

– Det är ett fantastiskt sjukhus. Jag kan inte tacka dem nog. Sköterskorna gick verkligen ett extra steg. Det var en så fantastisk gest och jag vet att min pappa inte kunde ha önskat sig något bättre, berättar sonen Tim.

loading...

Bildkälla: Youtube

– Jag kan helt ärligt säga att det här är den mest minnesvärda dagen under hela min yrkeskarriär, säger sköterskan Samantha Russell till Daily Mail.

Bara fyra dagar efter att han fått träffa Early Morn gick Frank bort. Enligt Daily Mail kommer hästen att närvara vid begravningsceremonin.